Bedrijfspand en -hallen Lomed succesvol van het gas af

Bezig met laden...

Lomed B.V. is al 30 jaar toonaangevend op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en oplossingen.
Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie, niet alleen voor de producten maar ook ten aanzien van werknemers en bedrijfshuisvesting.

Zo werd er al in 2018 een 212,800 Wp PV systeem op het dak gemonteerd en ontstond de wens om deze energie te gaan gebruiken door het gebouw van het gas af te halen. Met een verbruik 30.000 m3/jaar en de huidige prijsontwikkelingen is dit een wens die ze versneld wilden uitvoeren.

Na contact met Deltherma B.V. de importeur/distributeur van Heliotherm warmtepompen, heeft Deltherma haar partner Stienstra in contact gebracht met Lomed voor dit project. Stienstra is een Compentence partner van Heliotherm en heeft veel ervaring met grote warmtepompsystemen voor bedrijfshallen.

Na een grondige inventarisatie van de gebouwen en bestaande installaties heeft Stienstra gekozen voor drie separate Lucht-Water warmtepompsystemen met parallel buffervaten in combinatie met de nieuwe Sonniger CR3 max. Lucht Heaters (deze zijn speciaal voor warmtepomp toepassingen ontwikkeld).

Met de gekozen configuratie kan naast verwarmen ook gekoeld worden. Qua warmtepompen is gekozen voor de Heliotherm Solid 40kW, die naast de bewezen betrouwbaarheid en hoge prestaties ook een zeer laag geluidsniveau heeft.

Vihamij als groothandel speelde voor de dit project een belangrijke rol voor Jeroen Stienstra, “Vihamij ontzorgt mij op de juiste momenten, met een stuk werkvoorbereiding en het contact met leveranciers voor ondersteuning en leveringen”. Het belangrijkste punt van het klant zijn van de Vihamij is het persoonlijk contact met de Vihamij medewerkers, “je bent er geen nummer“.

Na een installatie periode van 4 weken is het systeem afgelopen maand in gebruik genomen.

Copyright © 2024 Vihamij Handel B.V.