VELUX® dakramen informatiepagina

Bekijk deze pagina op een computer of latop voor de beste weergave. 

Welkom op de informatiepagina voor onze VELUX producten. VELUX biedt kwalitatief hoogstaande dakramen geschik voor ieder daktype. Wanneer je een VELUX raam kopen wilt zijn er veel verschillende opties en mogelijkheden. Op deze pagina proberen wij beknopt de basis uit te leggen. Mocht je nog vragen hebben, of meer informatie willen hebben over één van de producten die hier worden besproken (of juist niet worden beproken) dan horen wij dat graag.

Beschikbare VELUX Dakramen

tuimelvenster_velux
VELUX Tuimelvenster

Frisse lucht in een handomdraai met het VELUX tuimelvenster. Een tuimelvenster is eenvoudig te bedienen, zelfs als er meubels onder staan. De innovatieve bedieningshandgreep aan de bovenkant zorgt ervoor dat het raam lager geplaatst kan worden dan een vergelijkbaar raam met bediening aan de onderzijde. Dit maakt een fantastisch uitzicht mogelijk of je nu staat of zit! 

uitzettuimelvenster_velux
VELUX Uitzettuimelvenster

Een dakraam op een hoge positie plaatsen? Kies dan voor het VELUX uitzettuimelvenster. Makkelijk te bedienen aan de onderkant met een elegante handgreep. Geniet van een weids uitzicht en een maximale hoeveelheid binnenvallend daglicht. 

integra_velux
VELUX INTEGRA® dakramen

Ben je op zoek naar ultiem comfort, dan is VELUX INTEGRA® de perfecte keuze voor je! Dit innovatieve systeem met op afstand bedienbare ramen, raamdecoratie en zonwering is eenvoudig te bedienen met de meegeleverde VELUX INTEGRA® wandbediening. Met één druk op de knop kan je het dakraam openen, sluiten en op iedere positie stoppen.

Beschikbare afwerking VELUX Venster

Wit afgelakt grenenhout
  • Laklaag op waterbasis.
  • Afgewerkt met witte verf
  • Bescherming tegen vuil en vocht. 

Artikelcode VELUX: GGL (tuimelvenster) / GPL (uitzettuimelvenster)

Blank afgelakt grenenhout
  • Laklaag op waterbasis.
  • Bescherming tegen vuil en vocht. 

Artikelcode VELUX: GGL (tuimelvenster) / GPL (uitzettuimelvenster)

Vochtbestendige kunststof beschermlaag
  • Geharde houten kern
  • Naatloze, waterbestendige kunststof polyurethaan coating

Artikelcode VELUX: GGU (tuimelvenster) / GPU (uitzettuimelvenster) 

VELUX glastypes

Biedt comfort met alle standaard premium eigenschappen, inclusief de nieuwe regen contactgeluid reductie, gelamineerde veiligheidsbeglazing, bescherming tegen UV-stralen en extra stevige geharde buitenruit.

3-laagse beglazing die alle standaard premium eigenschappen biedt én tevens een hogere energie-efficiëntie heeft. Vermindert de koude val die ‘s winters van het dakraam af kan komen.

3-laagse beglazing die de koude val minimaliseert en geluid van buiten tegenhoudt, zodat u zich aangenaam en relaxed voelt. De easy-to-clean coating en antidauw coating zorgen daarnaast altijd voor een vrij en helder uitzicht.

Gecertificeerd beveiligd dakraam met een 2-laags glaselement. Biedt de hoogste inbraakwerendheid op de markt met een groot aantal speciale veiligheidseigenschappen die inbraakpogingen ontmoedigen.

Geluid reducerend dakraam met een 3-laags glaselement dat tot wel 42dB geluidsreductie en een hoge thermische isolatie biedt. Perfect voor woningen die extra bescherming nodig hebben van buitengeluiden en kouder weer.

Meest energie-efficiënte dakraam speciaal ontwikkeld om aan Passief Huis voorwaarden te voldoen. Een 5-laags glaselement biedt de best mogelijke thermische prestaties en heeft vele uitstekende eigenschappen.

VELUX Venstermaten

Beschikbare afmetingen
mm55066078094211401340
550   PK25  
698CK01   SK01 
779CK02     
978CK04FK04MK04PK04 UK04
1178CK06FK06MK06PK06SK06 
1398 FK08MK08PK08SK08UK08
1600  MK10PK10SK10UK10
1800  MK12   

Opbouw VELUX artikelcodes

veluxcode_kopi_ren

In de afbeelding hiernaast staat uitgelegd hoe de artikelcode van VELUX ramen is opgebouwd. 

Let er altijd op dat wanneer je meerdere producten koopt de maatcode altijd hetzelfde is. Bij een raam PK06 hoort ook een PK06 gootstuk etc. 

Belangrijk!

Het is niet mogelijk om een ouder type venster te bevestigen in een gootstuk uit de huidige lijn. Wanneer je de maatcode van het raam niet kan terugvinden in de webshop neem dan contact met ons op.   

De 6 VELUX installatieproducten

Velux_installatieproducten

Het originele VELUX gootstuk. Er zijn originele gootstukken beschikbaar voor alle soorten dakbedekking en verschillende combinaties. 

GootstukDakbedekking
EDWGeprofileerde dakbedekking (dakpannen)
EDLVlakke dakbedekking (Leien / shingles etc.)

Het VELUX waterkerend manchet zorgt voor een waterdichte aansluiting tussen het venster en de dakconstructie. Het waterkerend manchet is aan de bovenkant voorzien van een lekwatergoot. 

Artikelcode: BFX

Het VELUX raam naar keuze. 

Om de isolatiewaarde van het dakraam nog verder te verbeteren kan je een isolatieframe toe voegen.

Artikelcode: BDX

Doormiddel van het dampremmende folie zorg je voor een luchtdichte aansluiting die condensatie in de dakconstructie voorkomt. 

Artikelcode: BBX

Uw raam is snel en eenvoudig af te werken met de standaard VELUX interieurafwerking.

Artikelcodes: LSB / LSC / LSD

VELUX Lichtkoepels

Ook voor de lichtkoepels van VELUX kan je bij ons terecht. De lichtkoepels bestaan altijd uit een opstand en een schaal. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende opties. 

opstand_vast
Vaste opstand

De vaste opstand van VELUX is ideaal om meer daglicht in je ruimte binnen te laten. 

VELUX vaste opstand type CFP. Voorzien van HR++ (gelaagd) glaselement voor optimale warmte-/geluidsisolatie. Unieke aftimmergroef voor eenvoudige en nette afwerking.

Geschikt voor dakhellingen tussen 5° en 15°. B brengt daglicht in ruimtes waar weinig natuurlijk licht is.

opstand_open
Elektrisch te openen opstand

De elektrisch te openen opstand van VELUX zorgt naast extra daglicht ook voor extra ventilatie.

VELUX Integra opstand type CVP, te openen. Opent 200 mm en is voorzien van HR++ (gelaagd) glaselement voor optimale warmte-/geluidsisolatie.

Aangestuurd door netstroom, voorgeïnstalleerde en onzichtbare motor, bediening wordt meegeleverd. Unieke aftimmergroef voor eenvoudige en nette afwerking.

Geschikt voor dakhellingen tussen 5° en 15° en heeft een moderne en elegante uitstraling.

opstand_toegang
Daktoegang opstand

De opstand met daktoegang is de ideale oplossing voor wanneer het dak toegankelijk moet zijn.

VELUX opstand voor daktoegangskoepel type CXP. voorzien van HR++ glas met gelamineerde binnenruit die extra veiligheid biedt.

De opstand is voorzien van isolerend PVC en opent door middel van 2 gasveren en wordt bij Maximale opening geblokkeerd. De opening is 60° en 1. 18m hoog, waardoor het dak eenvoudig te betreden is. 

opstand_rook
Rookventilatie opstand

De VELUX opstand met rookventilatie is uitermate geschikt om toe te passen in gebouwen die aan veiligheidsvoorwaarden moeten voldoen. 

VELUX opstand voor rookventilatiekoepel type CSP kan 50 cm horizontaal (evenwijdig) openen voor optimale rookventilatie. In geval van brand wordt het raam automatisch geopend, zodat rook en gassen het gebouw uit kunnen.

De koepel opent tot 50 cm in minder dan een minuut. De rookventilatiekoepel moet gecombineerd worden met een bedieningssysteem (KF x 210, KFC 210 of KFK 100) en een schaal. Deze moeten apart meebesteld worden. De rookventilatieopstand is alleen te combineren met een schaal van polycarbonaat (transparant/opaal).

schaal_gebogen
Schaal gebogen glas

De VELUX gebogen glas schaal is een revolutionair design lichtkoepel waar zelfs bij een dakhelling van 0° het regenwater eenvoudig vanaf loopt. 

schaal_vlak
Schaal vlak glas

Het VELUX schaal van vlakglas zorgt voor extra daglicht in jouw huis. Het elegante ontwerp van het glas tot de rand met vlakke en rechte lijnen gaat vrijwel naadloos over in het dak.

schaal_helder
Schaal helder (polycarbonaat of acrylaat)

Velux schaal voor lichtkoepel transparant. Transparante koepel voor optimaal daglicht. Beschikbaar in acrylaat en polycarbonaat.

schaal_opaal
Schaal opaal (polycarbonaat of acrylaat)

Velux schaal voor lichtkoepel opaal. Opaalkleurige koepel voor optimale privacy. Beschikbaar in acrylaat en polycarbonaat.

Beschikbare afmetingen

Beschikbare afmetingen
mm600800900100012001500
600060060     
800080080   
900060090 090090    
1000100100
1200090120120120
1500100150150150
Copyright © 2024 Vihamij Handel B.V.