Verplichte opleiding voor werken met Pur

Verplichte opleiding voor werken met Pur
Bezig met laden...

Vanaf 24 augustus 2023 is het verplicht voor professionals die met PUR werken om een speciale opleiding te volgen. Als professional die met PUR-schuim werkt, dien je op de hoogte te zijn van de risico's die gepaard gaan met de gevaarlijke stoffen die in PUR aanwezig zijn, zoals di-isocyanaten. Deze stoffen kunnen allergieën veroorzaken. Om deze reden is er een Europese wetgeving opgesteld die vereist dat professionele en industriële gebruikers vanaf genoemde datum verplicht zijn om opgeleid te zijn in het veilig omgaan met producten die di-isocyanaten bevatten.

Een certificaat is verplicht voor alle professionele gebruikers van producten met een totale monomerische di-isocyanatenconcentratie van meer dan 0,1%. Er zijn drie verschillende risiconiveaus vastgesteld (algemeen, gemiddeld en hoog), voornamelijk gebaseerd op het risico van blootstelling tijdens het gebruik. Het risiconiveau van de toepassing bepaalt het type training dat vereist is. Deze training dient ten minste om de vijf jaar herhaald te worden.

Als je niet zeker weet of de producten die je gebruikt onder deze regelgeving vallen, controleer dan het etiket van het product. Sinds 24 februari is het verplicht om op het etiket aan te geven dat er een training nodig is voor het gebruik ervan. Naast de bekende PUR-schuimbussen kunnen ook lijmen, lakken en tweecomponenten PUR-schuim die di-isocyanaten bevatten, zoals bij de na-isolatie van kruipruimtes, onder deze regelgeving vallen.

Om aan de verplichte certificering te voldoen, is er een online training beschikbaar gesteld voor lijm- en kittoepassingen. Deze training is gratis te volgen door gebruik te maken van de onderstaande vouchercodes:

  • Code Bostik: FEICA_21_C7

Het is altijd belangrijk om het etiket van alle producten die je gebruikt goed te lezen om zeker te weten of de certificering van toepassing is.

In samenwerking met Bostik kun je de training kosteloos volgen. Doorloop onderstaande stappen en ontvang het certificaat!

  1. Ga naar de website: https://isopa-aisbl.idloom.events/048-nl
  2. Vul daar uw gegevens in.
  3. Zet een vinkje om Terms and Conditions en het privacybeleid te accepteren.
  4. Klik op Volgende
  5. Op de nieuwe pagina ‘Registration fees’ vult u bij Kortingsbon deze code in: FEICA_21_C7
  6. Klik op Volgende
  7. Klik op Bevestigen en uitchecken
  8. U ontvangt een e-mail om de training te volgen
Copyright © 2024 Vihamij Handel B.V.