Veel huizen in Nederland hebben een cv-ketel en radiatoren. Deze manier van verwarmen vereist, vooral in huizen die slecht geïsoleerd zijn, een zeer hoge watertemperatuur. Deze temperatuur kan zelfs oplopen tot zo’n 70 à 80 graden.

Verwarmen met lagere aanvoertemperaturen

Met een warmtepomp en de juiste convectoren kan je klant met een veel lagere watertemperatuur dezelfde aangename temperatuur bereiken als met een cv-ketel. Een warmtepomp levert een watertemperatuur van 30 tot 55 graden.

Het is echter wel van belang dat het gebouw van je klant goed is geïsoleerd, want anders bereik je met deze lage(re) watertemperaturen niet het gewenste klimaat in het pand. Hieronder staan een aantal oplossingen om een pand met lagere temperatuur te verwarmen.

Daarnaast bespreken wij ook enkele oplossingen voor het opdelen van een pand in meerdere zones die onafhankelijk van elkaar verwarmd kunnen worden. Zo kan je klant energie besparen door de minder bezochte ruimtes minder te verwarmen. 

Smart ledverlichting

Afgifte is echter niet enkel het verwarmen van één of meerdere ruimtes. Onder afgifte valt bijvoorbeeld ook het slim inregelen van verlichting. Daarom kan je dit onderdeel ook enkele voorbeelden vinden van smart ledverlichting.

Afgifte1

Convectoren

Het plaatsen van convectoren is een duurzame keuze, omdat deze sneller verwarmen dan traditionele radiatoren. Convectoren zuigen namelijk de koude lucht naar binnen, waarna deze wordt verwarmt en wordt vrijgegeven aan de kamer. De verwarmde lucht stijgt omhoog en de afgekoelde lucht daalt naar de convector.

Aanbevolen producten

Jaga Low-H2O convectoren

De Low-H2O convectoren van Jaga bevatten tot 90% minder water dan traditionele radiatoren. Een kleine massa warmt veel sneller op dan een grote massa. Bovendien hebben ze geen zware stalen platen die eerst zichzelf moeten opwarmen. De ultramoderne warmtewisselaar van aluminium en koper geeft de warmte meteen door aan de ruimte. Als de temperatuur in de kamer ineens stijgt, vanwege bijvoorbeeld de zon of de oven, reageert de convector meteen. Zo blijft hij niet onnodig doorverwarmen. De Low-H2O convectoren zorgen daarom voor meer comfort en een lager energieverbruik op zowel hoge als lage cv-watertemperatuur.

Convector
Jaga_Low-H2O_convector

Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt ervoor dat de temperatuur in de woning gelijkmatig wordt verdeeld. Deze kan met een lage temperatuur van maximaal 55 graden een groot oppervlakte verwarmen. Dit maakt het energiezuiniger dan traditionele radiatoren. Bij Vihamij vind je alles wat je zoekt voor de installatie van de beste vloerverwarmingssystemen. 

Variotherm vloerverwarming

Ons best verkopende systeem is het droogbouwsysteem van Variotherm. Alle informatie die je zoekt over dit systeem kan je vinden op de onderstaande pagina.

Omdat in bestaande woningen vaak al een houten of betonnen vloerconstructie ligt is de beschikbare opbouwhoogte vaak beperkt. Het systeem van Variotherm is in dat geval, vanwege de geringe opbouw hoogte, het ideale afgifte systeem.

De voordelen:

 • Slechts 20mm opbouw
 • Zeer korte droogtijd
 • Zeer eenvoudig te plaatsen
 • Geschikt als hoofdverwarming
 • (Bijna) overal toepasbaar
 • Slechts 25 kilo per m² dus geschikt voor houten vloeren
 • Hoge afgifte per m²
 • Binnen 30 minuten warm
 • Bijzonder snel te leggen
 • Zwevend te verleggen

Robot vloerverwarming

Robot produceert sinds 1988 verdelers en levert alle materialen voor een complete vloerverwarmingsinstallatie. De verdelers worden volledig geautomatiseerd geproduceerd met behulp van de modernste technieken.

Robot produceert de verdelers in Nederland. Dit levert veel voordelen op zoals constante kwaliteit, flexibiliteit, snelheid en continuïteit. Ook is productie in Nederland nog eens beter voor het milieu.

De verschillende soorten verdelers:

 • LTC
 • LTVC
 • SOLID
 • Standaard PRO
 • Optimum Flow PRO
 • Stads PRO
 • LT
 • RVS

Aanbevolen producten

Variotherm vloerverwarming

Vloerverwarming_Variotherm

Robot verdelers

Robot_verdeler

Zone-indeling

Door het inregelen van verwarmingszones in je huis, kan je beginnen met verduurzamen en besparen. Je kunt zelf bepalen wanneer een bepaalde ruimte op welk moment verwarmd moet worden. Wanneer je bijvoorbeeld in de woonkamer bent, hoeft de verwarming in de slaapkamer niet aan te staan. Dit kun je zelf bepalen.  

Merken

Honeywell Evohome slimme zoneregeling

Met Honeywell Evohome regel je de temperatuur voor elke kamer afzonderlijk. Slimme zoneregeling betekent dat je alleen de kamers verwarmt die je gebruikt. Zo houd je de controle, bespaar je energie en creëer je je perfecte comfortzone.

Slimme zoneregeling voor je huis

Met evohome kun je tot twaalf slimme verwarmingszones maken en bedienen, zodat je de temperatuur afzonderlijk kunt regelen in de woonkamer, keuken en slaapkamer. Zo kun je comfortabel genieten in de kamers die je gebruikt en de verwarming lager zetten in de ruimtes die je niet gebruikt.

Controle waar je het wilt

Regel je comfort waar en wanneer je maar wilt. Via de Total Connect Comfort Intl-app of webbrowser, met de voice-assistenten of gewoon via het bedienpaneel. Controle zoals je dat wilt – thuis, op het werk of onderweg.

Energie-efficiënt

Wist je dat 75% van de energie dat een huishouden verbruikt naar de verwarming en warm water gaat? Evohome helpt. Verlaag je energiekosten door alleen te verwarmen waar en wanneer dat nodig is. Bespaar energie én geld.

WATTS Vision

Centrale met touchscreen

Touchscreen centrale met kleurenscherm 4,3", RF-communicatie 868 MHz met Watts protocol. WIFI communicatie (2,4 GHz) geschikt voor smartphone (iOS, Android) en webpagina.

50 zones (verwarming, verlichting, etc.). Gratis apps (iOS, Android). Zowel lokale als externe toegang/aansturing via webpagina. Intuïtieve bediening. Geschikt voor een brede range van toepassingen. Automatische synchronisatie met alle aangesloten apparaten.

Geschikt voor het Watts Vision Systeem

 • Eenvoudig te updaten met continue uitbreidend gamma aan producten
 • Energiemeting voor elektrische apparaten
 • Aansturing elektrische (vloer) verwarming
 • Aansturing elektrische panelen/radiatoren en standaard radiatoren
 • Schakeling voor verwarming en elektrische apparaten

Aanbevolen producten

Robot Easy Flex

Verwarm en koel uw ruimte op afstand via de app.

Is de klant opzoek naar comfort? Bied dan, naast de vloerverwarmingsverdeler en buis, ook naregeling aan. De naregeling zorgt ervoor dat de gewenste temperatuur in een ruimte behaald wordt.

De Robot Easy Flex HC is een serie naregelingen waarmee zowel kan worden gekoeld als verwarmd. Daarnaast is het mogelijk de temperatuur per ruimte te regelen via een app.

Er kunnen diverse masters met elkaar gekoppeld worden, waardoor er veel verschillende zones los van elkaar geregeld kunnen worden. Per master is het mogelijk om tot 8 zones te regelen en tot 19 thermomotoren aan te sluiten. Thermostaten kunnen zowel bedraad als draadloos worden aangesloten op de master.

Programma’s, zoals een weekprogramma, zijn eenvoudig in te stellen op de master. Maar moet het nog makkelijker? Via de wifi-module of het bedieningspaneel kan er eenvoudig via de app een programma worden ingesteld per zone.

(Smart) Ledverlichting

Ledverlichting is een stuk duurzamer dan gloeilampen. Het verbruikt tot 90% minder energie dan een gloeilamp. Tevens gaan ledlampen langer mee dan andere vormen van verlichting.

Wat houdt Smart Ledverlichting in?

Smart ledlampen zijn via WI-FI of Bluetooth te bedienen. Dit kan gemakkelijk vanaf een smartphone of laptop. Wanneer deze Smart ledverlichting toegang heeft tot een webbrowser, kan het op afstand bedient worden. Het bewaakt een huis of kantoorpand.

De verlichting kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Merken

KlikAanKlikUit

KlikAanKlikUit Smart Bridge besturingseenheid

KlikAanKlikUit maakt een slim huis toegankelijk. Met een ruim aanbod betaalbare en draadloze producten is het mogelijk jouw huis – van verlichting tot gordijnen tot beveiliging– eenvoudig op afstand te bedienen of zelfs te automatiseren vanuit 1 app. 

De Smart Bridge vormt de basis voor je slimme huis! Download de gratis app, koppel al je KlikAanKlikUit-apparaten eraan en bedien alles – van verlichting tot apparaten tot elektrische raambekleding – met je smartphone of zelfs met je stem.

Stel timers en scenes in om je smart home volledig naar wens te automatiseren of combineer verschillende KlikAanKlikUit-apparaten in een slimme regel om ze te laten samenwerken. Zo gaan voortaan de lampen aan als de slimme rookmelder afgaat.

Maak je gebruik van slimme melders of contactsensoren, dan ontvang je tevens pushmeldingen in geval van brand, inbraak of een koolmonoxidelek. Zo ben je direct op de hoogte in geval van nood en kun je meteen actie ondernemen.

9382169_1_1

Klemko

Klemko Lumiko Verona LED-inbouwarmatuur

Klemko Techniek B.V. is, onder de merknaam Lumiko, producent van innovatieve ledverlichting, lichtbesturingen en aansluittechniek van hoge kwaliteit. Sinds de overname van Maskate B.V. in 2014 behoren ook de Mepac bevestigingsmaterialen en Canalit kabelkanalen tot het assortiment.
 
Hoe divers het productassortiment ook is, het uitgangspunt van elk product is om de elektrotechnische installateur sneller, efficiënter en slimmer te laten werken op een laagdrempelige manier.
 

Lumiko

Meer verduurzaming

Wil je meer lezen over duurzaam renoveren? Hieronder kun je doorklikken op een ander facet.

Vragen & advies

Heb je vragen over een onderwerp of een product? Bezoek dan het Energie Bespaar Centrum in Wormerveer, bel ons op 075 210 2023 of stuur een bericht via de onderstaande knop.

Vihamij Energie Bespaar Centrum
Industrieweg 36
1521 NE Wormerveer

Copyright © 2024 Vihamij Handel B.V.